sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Korukoplan haastekoru!

Kiitokset Magsille haasteen keksimisestä! Tulipahan taas liikuskeltua hieman erilaisilla koruvesillä :). Täytyy kyllä myöntää, että meni aikaa tähän koruun yllättävän paljon. Olisi pitänyt ehkä tehdä koulujuttujakin, mutta teinpäs tätä!
Mun bingorivi on lasi - neliö - punainen. Ei tosin älli riittänyt ymmärtämään, että ketjulla tosiaan voidaan tarkoittaa jotain muutakin kuin toisiinsa linkitettyjä metallilinkkejä :D. Mutta ei se mitään, väsäsinpä sitten erikokoisia neliölinkkejä kuparilangasta kuin viimeistä päivää. Naapureita kohtaan tunsin syvää empatiaa, kun joutuivat kuuntelemaan sitä vasarointia.  Joidenkin linkkien kohdalla jopa kahdesta eri vasarasta :). Sitten linkitin ketjut yhteen ja vuorossa oli lukon tekeminen.Päätin kokeilla tehdä uudenlaista salpalukkoa, kun aina ennemmin olen tehnyt sen saman tutun ja turvallisen. Kieputtelin lukkoonkin yhden pienen, punaisen helmen.Viimeisenä oli vuorossa riipuksen tekeminen. Sen kohdalla en saanut mitään suurempaa inspistä. Ensin tein neliön kuparilangasta ja kieputin siihen sitten punaisia helmiä. Lopputulos on kuitenkin ihan ok :). Ainakin siihen nähden, että en ole nimeksikään kieputteluja tehnyt ja jostain sökerryksistä sitä on aloitettava!Sitten patinointivaiheeseen. Heivasin koko korun patinointiliuokseen ja siitä neutralointiastiaan. Kuivumisen jälkeen oli edessä vielä ehdottomasti tylsin vaihe eli ylimääräisen patinan pois hiominen. Mutta lopussa aina kiitos seisoo ja valmista tuli :).

Rustic Red - Kuparia ja lasihelmiä

Nyt ihailemaan mitä kaunokaisia kaikki muut haasteeseen tällä viikolla osallistuneet ovat saaneet aikaiseksi :). Niitä pääsee ihailemaan täältä! Leppoisaa sunnuntaita jokahittelle!

21 kommenttia:

 1. Ihanan rustiikkinen koru. Pidän tosi paljon taotun kuparin ulkonäöstä. Onko pelkän kuparilangan käsittely voimia vaativaa (näyttää paksulta langalta)? Eilen yritin tehdä messinkilangasta välirenkaita sormet verillä ja aikaisempaa kokemusta on vain hopeoidusta kuparilangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Alissa :). Jäykkyys riippuu paljon oman mutuni mukaan metallin käsittelystä valmistusvaiheessa. Tämä käyttämäni paksumpi (1.2 mm) kuparilanka on pehmennyshehkutettua eli on todella taipuisaa ja ns. pehmeää. Minulla on myös 0.8 mm kuparilankaa joka ei ole pehmennyshehkutettua ja sen kyllä huomaa kun sitä koittaa taivutella. Sormethan siinä kärsii. Kannattaa siis etukäteen selvittää metallilangan ominaisuudet, etenkin jos meinaa kieputustöissä käyttää :). Noissa hopeoiduissa kuparilangoissakin on paljon eroja pehmeydessä, mutta liikkeeseen kun menee ja kyselee, niin siellä osaavat kyllä asiantuntevasti auttaa! Ja voi myös lähettää nettikauppoihin tiedustelua jos lähellä itseä ei mitään koruntekijän kauppaa ole :). Tsemppiä kokeiluihin!

   Poista
  2. Kiitos neuvosta! Taas sain aivan uutta tietoa. Se on niin mukavaa kun te konkarit jaksatte neuvoa meitä amatöörejä. =)

   Poista
 2. Tykkään tästä ihan sairaan paljon :-D

  VastaaPoista
 3. Nuo neliölinkit ja varsinkin lukko ovat kauniita<3
  Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eila <3, se on kiva kun aina välillä onnistuu jossain uudessa!

   Poista
 4. Hieno! Neliöketju toimisi mainiosti ihan ilman riipustakin! :) Tekeekin mieli ottaa taas vasara omaankin kätöseen tässä joku päivä, omaa ketjuprojektiani tuskin saan tehtyä seuraavaan haastepäivään mennessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina :). Totta, että toimisi myös ilman riipusta! Kaikenlaisissa vasaraprojekteissa kyllä kuluu aikaa ja välillä myös hermoja :P

   Poista
 5. Mahtava idea neliön muotoiset linkit! Ihana koru ♥

  VastaaPoista
 6. Tykkään varsinkin tuosta ketjusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos outiriina :). Ketjussa menikin ehdottomasti eniten aikaa, kiva että siitä sitten lopulta valmistakin kehkeytyi :P

   Poista
 7. No nyt on huikea toteutus! Ihan mahtava neliöketju ja pointsit tosiaan siitä, että ihan itse olet ketjun tehnyt! Tykkään korun rustiikkisesta lookista.

  VastaaPoista
 8. Ihanan ´rustiikki´ koru, pitkän kalkuttelun mainio lopputulos. Olet saanut kiitosta blogisi kauniista kuvistakin. Tälläkin kertaa kuvat ovat hienot. Kevättää ja aurinko paistaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Joo on kyllä keväinen ja auringontäyteinen pvä ollut täälläkin!

   Poista
 9. Respectit tosiaan noista neliölinkeistä. Aika homma, mutta hieno tuli!

  VastaaPoista