lauantai 28. helmikuuta 2015

Uusiokäyttöön vanha riipus!

Minulla on roikkunut vuosia käyttämättömänä kylppärin korunaulassa kaulakoru. Päätin tehdä riipukselle uuden ketjun helmistä. Riipuksella oli vain tylsä antiikkipronssin värinen ketju kaverinaan joten päätin koittaa herätellä sen eloon tekemällä värikkään ketjun kivisiru, lasi- ja pronssihelmistä.Lukon tein ja patinoin kuparilangasta. Vähäsen harmittaa kun minulla ei vieläkään ole antiikkipronssin värisiä solmusuojia niin nuo kullatut saivat nyt kelvata. Ei se nyt ihan kohtuuttomasti häiritse vaikkakin aikalailla :DHelminä siis käytin uurrettuja ja tuollaisia pienempiä kuparihelmiä, kivisiruhelmiä on valkoista, punaista ja turkoosia niin kuin riipuksessakin. Mietin onko se liikaa eri värejä ja oli haasteellista saada helmet sommiteltua siten että ne miellyttivät omaa silmääni, mutta lopulta annoin ehkä itselleni vähä anteeksi ja tyydyin mukiinmenevään järjestykseen. Muuten hyvin suurella todennäköisyydellä mallailisin vieläkin erilaisia yhdistelmävaihtoehtoja :P. Lisäksi käytin valkoisia lasihelmiä ja synteettistä turkoosia.Mietin minkäs nimen antaisin tälle korulle, kuitenkin tykkään aina nimetä koruni, vaikka se ehkä vähän hassu tapa onkin :P. Alunperin äitini osti korun minulle omiin yo-juhliini, mutta niin kuin mainitsin, on se ollut jostain syystä vuosia käyttämättömänä. Nyt se taitaa taas löytää tiensä käyttöön! Tästäpä korun historiasta keksin sille nimenkin :)

Reborn - Antiikkihopeoitu riipus, kivisiru-, lasi- ja kuparihelmiä sekä patinoitu kuparilukko.
Oikein leppoisaa viikonloppua itse kullekin, meillä on kohta uunilohi ja bataattilohkot valmiita syötäväksi, slurps :P!

11 kommenttia:

 1. Kivasti löysit juuri oikean värisiä helmiä tuohon nauhaan. Hyvältä näyttää! :) Bataattiranskikset/lohkot on minunkin lempparejani, pitäiskö tehdä tänään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina :). Bataatti on hyvääää, etenkin rakastan bataattikeittoa :P

   Poista
 2. Onpas upea riipus! Ja nauhakin sävy sävyyn :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista blogissani.
  Tällä ohjeella mie aloitin pussukoitten teon.
  http://handmadehippu.blogspot.fi/2010/04/pussukan-teko-ohje.html

  Sitten olen leveyden määrittänyt vetskarin mukaan. Minun pussukoilla on enimmäkseen 20cm vetskari. Kyllä se onnistuu jos joskus olet konetta käyttänyt :)
  Ei muuta kuin kokeileen. Mukavaa päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti tuhannesti ohjeesta :). Mukavaa päivää myös sinulle!

   Poista
 4. Kaiken pähkäilyn ja sommittelun jälkeen tulipa tutusta korustasi kaunis. Mukava, jos sille on käyttöä. On soma sää ja kokeilen tänään uutta silakkirisettiä :-)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti äti :). Toivottavasti tuli hyvää silakkaa!

   Poista
 5. Ihanan boheemikoru! Värit toimii hyvin ja uusiokäyttö on aina plussaa, varsinkin kun saa itselleen merkityksellisestä korusta taas uudestaan käyttökelpoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alissa, mielestänikin oli niin kiva saada tämä riipus uudelleen käyttöön :)

   Poista
 6. Hienostipa herätit henkiin vanhan korusi. Kyllä kannatti. Ihana kesäkoru ensi kesäksi!

  VastaaPoista