lauantai 21. maaliskuuta 2015

Merenneidolle korvikset :)

Varmaan ei ole kenellekään epäselvää että tykkään ihan sikana sinisestä :). Se on ollut lempivärini melkeinpä niin kauan kuin muistan. Jokin aika sitten tilasin kristallibrioletteja, kaikenlaisia eri värejä sisältävän lajitelman. Yllätys ei liene, että valitsin näihin korviksiin juuri sinisen sävyjä!


Tarkemmin ottaen turkoosia ja tuommoista taivaansinistä. Lisäksi yhden kirkkaankin kieputin lankaan. Ketjuna käytin hopeoitua ketjua. Itseasiassa tuo kieputtelu on yllättävän hankalaa, vaikka käytin ohutta (0.5mm) lankaa. Lopulta taisin kuitenkin keksiä aika hyvän tavan kieputella, mutta harjoittelua silti vielä kaivataan tällä osa-alueella.


Olen kyllä ihan parantumaton harakka ja tykkään kaikesta mikä kimaltelee. Oon joskus miettinyt, että jos olisin harakka, noin niin kuin ihan oikeasti, mulla olisi saletisti hoodin mittavin karkkipaperikokoelma. Eikä mitä tahansa karkkipapereita, vaan vain niitä metallinsävyisiä, kuten Omar- ja Fazermint-papereita :-D

Merenneidon kristallikorvikset - Kristallibrioletteja, hopeoitua ketjua.
Iloista lauantai-iltaa kaikille!

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ihka ensimmäinen kieputteluriipus!

Ostin aika ison vihreän kiven Prahasta viime kesänä. Tarkoitus oli tehdä siitä riipus sitten kun pääsen kotiin, mutta aikaa vierähtikin hieman enemmän. Vihdoin tartuin härkää sarvista, vai pitäisikö sanoa kuparilankaa. Ei olekaan tullut koskaan aiemmin tehtyä reiättömästä kivestä riipusta. Olen toki kuola valuen ihaillut joidenkin muiden koruntekijöiden aikaansaamia ihania luomuksia. Eihän tästä aivan samaa luokkaa tullut lopputuloksellisesti, mutta ihan ok kuitenkin ekaksi riipuskieputteluksi :). Ja ainakin tuo kivi on mielestäni aivan mahtavan kauniin vihreä väriltään.


Käytin 1.2 mm ja 0.5 mm paksuista kuparilankaa.


Tuossa yläpuolella on kuvat takaa ja edestä, vähän niin kuin uudesta autosta :-D. Nahkanauhaan kieputin epäsymmetrisesti muutamia 4 mm pyöreitä kivihelmiä.


Ja samoin lukkoon :).

Metsävelhon taika-amuletti - Kuparia, nahkaa, kivihelmiä ja -riipus.

Vaikka koru nimensä mukaisesti kuuluisi velholle, tämä menee kuitenkin äidilleni, vähän myöhäinen Prahan tuliainen siis :). Oikeastaan ehkäpä äitini onkin vihreä velho, kun saa aina kaikki kukat kukkimaan :-P. Oikein aurinkoista viikonloppua jokaiselle, vaikka ikivihreän Kentin tahtiin ♥